Продавець Інтернет-магазин здорового харчування, натуральної косметики, вітамінів та cуперфудів розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
3235 відгуків
Інтернет-магазин здорового харчування, натуральної косметики, вітамінів та cуперфудів
+380 (97) 550-32-06
Кошик

Магній

Життєрадісність, хороше самопочуття значною мірою залежать від обміну речовин в організмі, зокрема, від вмісту мінералу магнію.

Слово «магній» походить від французького «magnifique», що означає «чудовий».

Незважаючи на те, що в тілі людини лише 25 г магнію, він необхідний для 80% біохімічних реакцій, а його дефіцит може спричинити серйозні порушення здоров'я.

Де сконцентровано магній в організмі?

Приблизно 2/3 магнію депонується у кістках, третина — у м'яких тканинах (м язах, еритроцитах). Майже 99% магнію сконцентровано у клітинах, тому звичайний аналіз крові, навіть при значному дефіциті, може не виявити його.

Магній потрібен для:

  • нормальної роботи кишечника, профілактики запорів та спричиненої ними хронічної інтоксикації;
  • запобігання утворення каменів у нирках, жовчному міхурі та подагри;
  • зниження ризику розвитку цукрового діабету (при споживанні 300-365 мг магнію посилюється чутливість тканин до інсуліну);
  • профілактики атеросклерозу та гіпертонії;
  • здорового серцевого ритму;
  • зміцнення кісток, профілактики остеопорозу;
  • підвищення стійкості організму до стресу;
  • здорового імунітету та зниження ризику розвитку деяких ракових захворювань (згідно з публікацією в журналі British Journal of Cancer, магній може знизити ризик розвитку раку підшлункової залози);
  • вироблення енергії (АТФ) та засвоєння фосфору, калію, вітамінів групи В, С, Е в кишечнику.

 

Причини дефіциту магнію

Дефіцит магнію в організмі є досить поширеним явищем. Спостерігається майже у 16-42% людей, а його клінічні ознаки виявляються ще частіше (за даними американського «Журналу внутрішніх хвороб», 1981 та американського «Журналу сімейної медицини», 1990). Його причинами є:

  • надмірне вживання рафінованих продуктів, зокрема, виробів з білого борошна, каш швидкого приготування;
  • недостатнє вживання натуральної їжі, багатої магнієм (горіхів, насіння, висівок та ін.);
  • дефіцит магнію в ґрунті і, відповідно, у рослинних продуктах;
  • незбалансовані монодієти, надмір жирної їжі;
  • дефіцит вітамінів В1, В2 і В6, зловживання алкоголем, куріння, вживання проносних засобів, діуретиків, гормональних та протизапальних ліків, деяких антибіотиків.

Значно частину своїх запасів магнію організм витрачає на боротьбу із забрудненим повітрям, пестицидами, стреса, порушеним обміном речовин (ожирінням, цукровим діабет, ішемічною хворобою серця, інфарктом міокарда, ПМС тощо).

Крім того, виснажують запаси магнію запальні захворювання шлунку та кишечника, цукровий діабет, захворювання щитовидної залози, хронічний стрес, спортивні навантаження, вагітність та годування грудьми.

Скільки магнію нам треба «з'єднання їдати» на добу?

У нормі за добу в організм має надходити близько 300 мг магнію для жінок і 350 мг для чоловіків. Потреба в магнії зростає при фізичних навантаженнях, стресі, в спечу, період вагітності і лактації, під час відвідування сауни, зловживання алкоголем, незбалансованих обмежувальних дієтах і синдромі хронічної втоми.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner