490 ₴
431,20 ₴
Псилліум лушпиння насіння подорожника 500г Псиліум клітковина подорожника Псилліум для шлунка Natur
Псилліум - це порошок з лушпиння насіння подорожника Plantago ovata (подорожник яйцеподібний, ісфагула) - синонім псиліум (psyllium), водорозчинне, неперетравлюване харчове волокно.
Цей маловідомий у нашій країні суперфуд має унікальний склад. 80-85% псіліуму – розчинна клітковина, а значить, він вкрай корисний для мікрофлори кишечника. Така клітковина може уповільнювати перетравлення та засвоєння жирів та вуглеводів. При її прийомі секреція інсуліну уповільнюється, внаслідок чого не відбувається набір непотрібної ваги. Адже, як відомо, надлишок інсуліну в крові спричиняє відкладення жиру в організмі.
Дія Псилліуму спрямована на зниження рівня цукру в крові при його підвищенні. Таким чином цей препарат покращує вуглеводний обмін в організмі і попереджає розвиток діабету 2 типу та його наслідків. Харчові волокна на час вступу до кишечника починають набухати, утворюючи своєрідну слизову масу. Ця маса виводить з організму різноманітні токсини, оскільки є досить сильним ентеросорбентом. За це Псилліум отримав назву "мітла для кишечника". Крім того, його дія спрямована на обволікання стінок травного тракту, загоєння виразок та ерозій на них та прискорення лікування різних захворювань.
Волокна псіліуму ефективно знижують рівень холестерину в крові. Вживання псилліум-збагачених хлібних злаків разом із цільнозерновою вівсянкою лише посилить даний ефект. Розчинне волокно, що міститься в подорожнику, значно скорочує абсорбцію холестерину і жовчних кислот з кишечника, що, у свою чергу, призводить до зниження рівня холестерину в крові.
Псилліум: з ним випічка пишна та пориста!
Головна властивість псилліуму, що робить його найважливішим інгредієнтом низьковуглеводної та безглютенової випічки, - його здатність вбирати вологу і перетворюватися на гелеподібну масу. Саме тому важливо, щоб маса вийшла однорідною, як гель, а не «розшаровувалася».
Один грам борошна з Псіліум вбирає 45 мілілітрів води! А випічка з ним виходить дуже пористою та повітряною.
Що стосується вафель (їх я роблю з псилліумом найчастіше, тому що це швидко і результат чудовий), то вони виходять з хрусткою скоринкою, невологі, пишні та пористі.
Фактично псилліум замінює у випічці клейковину (глютен), тому, додавши його, ви можете сміливо спекти тонкі млинці, наприклад, з гречаного борошна (без клейковини це зробити можна навряд чи – не вистачає еластичності, і вони рвуться). Також рекомендую додавати псилліум у випічку з мигдального, кокосового, кунжутного борошна, це значно покращить структуру.
Додавати псилліум рекомендують також і для того, щоб збагатити виріб клітковиною (так часто роблять в Європі, там продається в супермаркетах, а в складі дієтичної випічки він нерідко зустрічається). Навіщо ще? Та просто щоб зменшити кількість борошна, звівши її до мінімуму, але зберегти структуру та консистенцію.
Видатна властивість псиліуму - не змінювати смаку вихідних продуктів. Тому сміливо можете використовувати його замість яєць при випіканні і приготуванні їжі, для згущення супів і соусів. Псіліум можна додати до їжі, розмішувати в коктейлях і змішати з панірувальними суxapями, щоб додати їжу.
Загалом, псилліум - ефективний засіб проти запорів, ожиріння та порушень травної системи. Його можна просто, як ліки, приймати по 0,5-1,5 столової ложки зі склянкою води, знежиреного молока або кефіру, один або два рази на день.
Склад:
Харчова цінність у 100 г:
Енергетична цінність – 1030 кДж / 251 ккал
Жир – 4,4 г
у тому числі насичених жирних кислот – 0,6 г
Вуглеводи – 3,9 г
у тому числі цукру - 0,5 г
Клітковина - 64 г
Білок – 17 г
Сіль – 0,06 г
Основні | |
---|---|
Вага | 500 г |
Країна виробник | Індія |
Упаковка | Пачка |
Форма випуску | Порошок |
Застосування препарату | для травлення та ШКТ |
псиліум | |
псиліум | псиліум |