1 603 ₴
Показати оптові ціниМорква — це дивовижний продукт, який володіє величезною кількістю корисних властивостей.
Причому морква не тільки смачний овоч, що підходить для різних страв, але й як корисна рослина, яка допомагає впоратися з різними недугами. Користь моркви не криється тільки в поліпшенні зору — вона набагато ширша, ніж ви можете собі уявити.
Склад моркви
Насамперед, морква корисна тим, що містить велику кількість вітамінів і мікроелементів. Так, у моркві містяться вітаміни PP, A, B1, B2, B5, B6, В9, C, E, H і K, а також залізо, цинк, йод, мідь, марганець, селен, хром, фтор, молібден, бор, ванадій, кобальт, літій, алюміній, нікель, кальцій, магній, натрій, калій, фосфор, хлор та сірка.
Крім того, морква не калорійна – всього 35 кілокалорій на 100 грамів. Саме тому морква часто включається в різні дієти, але фахівці все-таки рекомендують не переборщити з дозуванням.
Як вживати мелену моркву?
Трохи подрібненої моркви завжди буде хорошим доповненням практично до будь-якої страви. Її дуже легко використовувати і зберігати. На відміну від свіжих овочів, вона може зберігатися дуже довго, не втрачаючи своїх поживних, кулінарних і ароматичних властивостей.
Подрібнений корінь легше додавати в страви, ніж цілий, тому його можна з успіхом використовувати як добавку до соусів або сиру, які потім потраплять на бутерброд.
Склад: 100% морква.
Особливу увагу варто приділити цьому овочу як основному джерелу вітаміну А. Це один з найбільш важливих вітамінів для росту і розвитку дитини в утробі і після народження. Тому морква є одним з перших овочів, які вводяться в прикорм малюка.
Вітамін А необхідний для гарного зору, так як допомагає забезпечити нормальну роботу сітківки очей. Він змісту цього вітаміну залежить стан шкіри, слизових оболонок. Страви з моркви, в тому числі, морквяний сік, є частиною здорового харчування при нестачі вітаміну А.
Каротин, що міститься в них, попередник вітаміну А, буде краще засвоюватися, якщо заправляти страви рослинною олією або сметаною. Жири потрібні для перетворення каротину в вітамін.
Оскільки в моркві міститься комплекс вітамінів, її застосовують для профілактики гіпо-та авітамінозів. Також вона входить в дієтичне харчування при порушеннях в роботі печінки, нирок, серцево-судинної системи, деяких проблемах зі шлунком.
Вважається, що в вареному (тушкованому) вигляді цей овоч більш корисний, ніж в сирому, бо містить втричі більше антиоксидантів, показали результати дослідження, проведеного вченими з університету Арканзасу, представлені на засіданні Американського хімічного товариства.
Щоб розглянути інші наші товари, перейдіть на наш сайт!
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Польща |
Тип продукції | Сушені |
Культура | Морква |
Тип | Фасовані |
Вага | 5000 г |
Склад | Морква |