411 ₴
Показати оптові ціниЛактат кальцію Е327 (Calcium Lactate), молочнокислий кальцій 1 кг, Agnex
Лактат кальцію - харчова добавка, яка використовується для поліпшення борошна і хліба, а також в якості регулятора кислотності. Має міжнародний номер Е327 і вважається безпечною добавкою. За своїми фізичними властивостями добавка Е327 це кристалічний порошок від білого до кремового кольору. Лактат кальцію практично не має запаху, добре розчинний у воді, практично не розчиняється в етанолі.
Для отримання харчового лактату кальцію застосовують реакцію нейтралізації молочної кислоти карбонатом кальцію.
Технологічна функція:
Застосування лактату кальцію:
Сприяє желюванню солоних продуктів, засолюванню кислих огірків, овочів та фруктів. Збагачує напої та дитячі консерви кальцієм. Покращує якість сухого молока.
Він служить допоміжним матеріалом для гелеутворювачів альгінату натрію і карагенану. Його також можна використовувати для виготовлення капсул. Чим вища доза лактату кальцію, тим швидше капсули загуснуть.
Харчовий лактат нетоксичний. За ступенем впливу на організм людини харчовий лактат кальцію відносять до третього класу небезпеки. В організмі людини лактат кальцію добре засвоюється. При цьому добавка Е327 не дратує харчові шляху і є добрим джерелом кальцію. Засвоюваність кальцію при споживанні лактату вища ніж при вживанні поширенішого глюконату кальцію.
Харчова добавка Е327 відмінно підходить для людини, щоб заповнити в організмі існуючий дефіцит кальцію. До того ж – це прекрасний засіб для правильної дезінтоксикації при різноманітних отруєннях. Іони кальцію, властиві даній харчовій добавці, відмінно підтримують в тонусі гладкі та скелетні м'язи, стабілізують показники згортання крові, забезпечують нормальну роботу міокарду. Іони кальцію, властиві даній харчовій добавці, відмінно підтримують в тонусі гладкі та скелетні м'язи, стабілізують показники згортання крові, забезпечують нормальну роботу міокарда.
Він також допомагає при проблемах, спричинених низьким вмістом кальцію в організмі, таких як остеопороз, ламкість кісток, зниження активності біля щитовидної залози, та при деяких недугах м'язів.
В харчовій промисловості добавка Е327 застосовується в якості допоміжного продукту - регулює кислотність, підвищує якість борошняних виробів. Крім цього, лактат кальцію часто навмисно вводиться у склад продуктів для поповнення рівня кальцію в організмі.
Найчастіше лактат кальцію зустрічається в кондитерських виробах, чіпсах, консервах. Його можуть додавати до фруктових соків та інших напоїв для збагачення їх кальцієм. Крім того, добавка Е327 є синергістом антиоксидантів - тобто підсилює їх дію. Тому лактат кальцію може додаватися у м'ясні вироби для збільшення їх бактеріальної стабільності та терміну придатності.
Крім харчової промисловості лактат кальцію використовується для виробництва профілактичних засобів призначених для поповнення кальцію в організмі. Також дана добавка використовується в зубних пастах і кормах для тварин.
Зберігати препарат слід у сухому, темному, недоступному для дітей місці, при кімнатній температурі, в щільно закритій тарі.
Основні | |
---|---|
Виробник | Agnex |
Країна виробник | Польща |
Вага | 1000 г |