500 ₴
Псиліум - це порошок з лушпиння насіння подорожника Plantago ovata (подорожник яйцеподібний, ісфагула) - синонім псиліум (psyllium), водорозчинне, нетравне харчове волокно.
Цей маловідомий в нашій країні суперфуд має унікальний склад. 80-85% псиліуму - розчинна клітковина, а значить, він вкрай корисний для мікрофлори кишечника. Така клітковина може уповільнювати травлення та засвоєння жирів і вуглеводів. При її прийомі секреція інсуліну сповільнюється, в результаті не відбувається набір зайвої ваги. Адже, як відомо, надлишок інсуліну в крові тягне за собою відкладення жиру в організмі.
Дія псиліуму направлена на зниження рівня цукру в крові при його підвищенні. Таким чином він покращує вуглеводний обмін в організмі та попереджає розвиток діабету 2 типу та його наслідків. Харчові волокна при надходженні в кишечник починають розбухати, утворюючи своєрідну слизову масу. Ця маса виводить з організму різноманітні токсини, так як є досить сильним ентеросорбентом. За це Псиліум отримав назву «мітла для кишечника». Крім того, його дія спрямована на обволікання стінок травного тракту, загоєння виразок та ерозій на них і прискорення усунення різних недугів.
Загалом, псиліум - ефективний засіб проти закрепів, ожиріння та порушень травної системи. Його можна приймати по 0,5-1,5 столової ложки зі склянкою води, знежиреного молока або кефіру, один або два рази на день.
Волокна псиліуму ефективно знижують рівень холестерину в крові. Вживання псиліум-збагачених хлібних злаків укупі з цільнозерновою вівсянкою тільки посилить даний ефект. Міститься в подорожнику розчинне волокно, яке значно скорочує абсорбцію холестерину і жовчних кислот з кишечника, що, в свою чергу, призводить до зниження рівня холестерину в крові.
Псілліум: з ним випічка пишна і пориста!
Головна властивість псиліума, що робить його найважливішим інгредієнтом низьковуглеводної та безглютенової випічки, - його здатність вбирати вологу і перетворюватися в гелеподібну масу. Саме тому важливо, щоб маса вийшла однорідною, як гель, а не «розшаровувалася».
Один грам борошна з псиліуму вбирає 45 мілілітрів води! А випічка з ним виходить дуже пористою та повітряною.
Що стосується вафель (їх я роблю з псиліуму найчастіше, тому що це швидко і результат чудовий), то вони виходять з хрусткою скоринкою, невлологі, пишні і пористі.
Фактично псиліум замінює в випічці клейковину (глютен), тому, додавши його, ви можете сміливо спекти тонкі млинці, наприклад, з гречаного борошна (без клейковини це зробити не можна - не вистачає еластичності, і вони рвуться). Також рекомендую додавати псиліум до випічки з мигдального, кокосового, кунжутного борошна, це значно поліпшить структуру.
Щоб розглянути інші наші товари, перейдітьна наш сайт!
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Польща |
Упаковка | Пакет |
Термін придатності | 12 міс |
псиліум | |
псиліум | псиліум |
псиліум | псиліум |
лушпиння насіння подорожника | |
лушпиння насіння подорожника | лушпиння насіння подорожника |