від 325 ₴
Показати оптові ціниЕритритол (або еритрит) — це некалорійний замінник цукру, який дає практично таку ж насолоду, але при цьому не чинить негативного впливу на обмін речовин.
Еритритол відноситься до категорії цукрових спиртів, які за хімічним складом схожі на цукор, однак не перетравлюються організмом. В результаті такі речовини не дають практично ніяких калорій, що робить їх відмінним порятунком для ласунів на низьковуглеводній дієті або дієти з малим вмістом цукру.
Крім того, вплив еритритолу на шлунково-кишковий тракт м'якше, ніж в інших цукрових спиртів, які при споживанні їх у великій кількості можуть викликати здуття і газоутворення. Це пов'язано з тим, що ерітрітол не дуже добре метаболізується бактеріями. Іншою перевагою такої стійкості до бактеріального метаболізму є те, що він не викликає карієс.
Не впливає на рівень інсуліну і цукру в крові.
Пацієнти з діабетом вже досить давно активно використовують саме цей різновид замінника цукру. Все тому, що еритритол не впливає на рівень інсуліну і цукру в крові, оскільки, як і інші цукрові спирти, він не повністю перетравлюється організмом, якщо взагалі перетравлюється.
Еритритол дуже швидко всмоктується тонким кишечником, а потім виводиться з організму разом з сечею.
В результаті в шлунок потрапляє приблизно 10% цієї речовини. У ході лабораторних досліджень вчені не виявили жодних ознак розщеплення еритритолу бактеріями після їх впливу протягом 24 годин. Це означає, що він покидає організм практично в тому ж вигляді, в якому потрапляє в нього.
Глікемічний індекс еритритолу набагато нижчий, ніж індекс тої ж кількості столового цукру. А головною причиною, чому цукор може нашкодити нашому здоров'ю полягає саме в його глікемічному індексі - швидкості, з якою він викликає стрибок цукру в крові.
Аналогічна по калорійності кількість еритритолу не сприяє такому ж швидкому стрибку рівня цукру в крові. Його калорійність нижча, ніж у цукру, а солодкість практично така ж. В результаті ми отримуємо підсолоджувач, який набагато простіше сприймається нашим обміном речовин і менше шкодить здоров'ю.
Калорійність еритритолу
На відміну від своїх старших братів, сорбіту та ксиліту, еритрит не має енергетичної цінності, тобто має нульову калорійність. Це дуже важливо для такого виду підсолоджувачів, оскільки на відміну від інтенсивних підсолоджувачів, об'ємні використовуються у великому обсязі. І потрібно, щоб людина отримувала не тільки солодкий смак, але і не отримувала при цьому зайві калорії.
Вплив на рівень глюкози та інсуліну
Оскільки еритрит в організмі не метаболізується, то він не впливає на рівень глюкози, ні на рівень інсуліну. Іншими словами, глікемічний та інсуліновий індекси дорівнюють нулю. Цей факт робить еритритол ідеальним замінником цукру для пацієнтів з порушеннями вуглеводного обміну або для людей, що стежать за своїм здоров'ям.
Додавайте еритритол за смаком в холодні та гарячі напої, страви, випічку. Ерітрітол широко використовується в кондитерській промисловості, так як навіть при температурі понад -180 ºС він не втрачає своїх властивостей, тому застосовується і для виготовлення випічки.
Щоб розглянути інші наші товари, перейдіть на наш сайт !
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Польща |
Вага | 1000 г |
Тип | Дієтичні продукти |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Natur Planet |